Dit ben ik- contact

Contact? Graag! Stuur een mail naar karin at dagreis punt nl.
Of bel: (++47) 94 27 64 42. Op Twitter heet ik @dagreis.

Ik ben Karin. Een jaren zeventig-model. Ik woon sinds 2006 in Bardu in Noord-Noorwegen. Met man en twee kinderen. En ik doe Roadrunner na.

De eerste jaren werkte ik als schrijvend en fotograferend journalist. Bijvoorbeeld voor de Samische krant Avvir over gebeurtenissen in Noord-Noorwegen. Soms voor vakbladen, zoals Kjøkkenskriveren. Soms ook voor Nederlandse media, vooral columns in De Pers.

Nu concentreer ik me vooral op mijn baan als leraar Noors voor vluchtelingen en asielzoekers. Intensieve baan, dus niet zo erg veel tijd voor opdrachten. En ik ben ook best een beetje sær, dat wil zeggen: ik wil en kan lang niet alles. Rampen verslaan, brrr.

Ik ben beter in de wat langzamere verhalen. Bijvoorbeeld over alle interessante mensen die hier op de Noordkalot wonen. Want er is hier dus echt veel meer dan alleen ongerepte natuur!

En ik vertaal literatuur. Op dit moment vooral gedichten die ik op deze website publiceer. Gratis en voor niks dus, maar wie weet komt daar verandering in. Ik volgde in 2010 en 2011 cursussen bij het Expertisecentrum Literair Vertalen. Overzicht van mijn herdichtingen en vertalingen.

En een eeuwige student kun je me ook wel noemen. Een master cultuur- en godsdienstpsychlogie en een bachelor journalistiek kwamen mee uit Nederland. Hier in Noorwegen heb ik een bachelor Scandinavische talen en literatuur voltooid, met bijvak Samische taal en cultuur.

Neem maar contact op als je wil dat ik een tekst voor je schrijf. Ik heb trouwens ook een keer als fixer gewerkt, en dat ging me goed af, want ik ken hier ondertussen veel mensen.
Neem ook contact op als je een tekst of foto wilt gebruiken.