Smoothieblues

De nieuwe blender. We waren er zo blij mee. Eindelijk smoothies met precies de dikte die we zelf wilden. Eindelijk smoothies zonder banaan, die bijna niet te koop zijn. Elke dag een koud flessie mee naar het werk.

Fruit erin, sap erin, blade erop, op z’n kop, en blenden maar. Daarna kon alles gewoon in de afwasmachine, dus ook de blade. Stond in de gebruiksaanwijzing.

Maar na een paar afwasbeurten … siliconen ring in de blade kapot.
Ik was misschien slordig geweest, had moeten controleren dat de ring goed op zijn plaats zat voordat ik hem in de machine deed.
Maar geen nood, we pakten gewoon de siliconen ring van de noten-hak-blade en stopten die in de fruithak-blade. Hakken toch bijna nooit noten.

Toen ging ook die ring kapot in de afwasmachine.
En zonder ring … zo’n ring lijkt onbelangrijk, maar zonder ring lekt het als een gek.

De delenleverancier zat in Duitsland, zo bleek, na wat wel een beetje een zoektocht was op het net. Een heuse gmbh. Siliconen ringen kostten ca. 10 euro per stuk, en werden in principe misschien ook wel geleverd in Noorwegen?? De website van de gmbh kon wel melden dat ringen op dit moment niet leverbaar waren, maar was verder weinig mededeelzaam.

Maar ik liet me niet kisten en stuurde mooi toch een e-mail naar de gmbh.
Nooit meer iets van de gmbh gehoord.

Dus, toen was de keuze: een zelfgemaaktesmoothieloos leven, of een hele nieuwe blender. We kozen voor het laatste, en nadat we de kinderen hadden verkocht ….

Nee nee nee.

De man pakte zijn tube met siliconenkit. Hij experimenteerde eerst met de notenhakblade, en dat was maar goed ook. Hij smeerde te dik en de notenhakblade sloot niet goed aan.
Wijs geworden smeerde de man een dunnere laag siliconenkit op de vruchtenhakblade. Dat ging goed.
We lieten het een dag ofzo drogen.

Zou het goed gaan? Vol ærefrykt smeten we aardbeien, bosbessen, sinaasappelsap en appelsap in de kom.

Laat maar lekker draaien, en…

Ja hoor, het gaat goed!

mmmm …. een zelfgemaakte smoothie!

Mensen vragen altijd wat ik doe om er zo jeugdig uit te zien. Nu weten jullie het geheim. Elke dag smoothie met siliconen!

 

 

Comments are closed.