Op fietse – Arctic Race of Norway

De laatste weken zijn ze verschenen. Overal. Fietsen. Soms groot, vaak fel gekleurd. Het is bijna weer tijd voor de wielerwedstrijd Arctic Race of Norway. Voor het eerst zijn er ritten door Midt-Troms. Op 14 augustus is Setermoen in Bardu het eindpunt, en op 15 augustus is het toeristische bergdorp in de gemeente Målselv het eindpunt.
Men verwacht duizenden toeschouwers en een stormvloed aan internationale media. En veel zendtijd in 180 landen. Hartstikke goede reclame voor de mooie natuur in Troms.
ksd150627FietsMoen1
Deze staat op de oude brug bij Moen in Målselv.

In 2013 werd de Arctic Race of Norway voor het eerst gereden. Toen won Thor Hushovd. Vorig jaar won de Nederlander Steven Kruijswijk.

ksd150627FietsMoen2
Zie je de “varde”, een stapel stenen met takken erom, symbool van de dorpen Olsborg/Moen in Målselv?

ksd150623FietsSalgssentral
En wie kan de meeste fietsen op een dak krijgen? De kantoorboekhandel in Setermoen was een van de eerste. In Målselv heb ik er ook al een paar gezien.

Er komen vast nog meer spannende fietsen bij!
Kijk voor meer info maar op de site van de Arctic Race of Norway, als je durft. Ze zijn in elk geval eerlijk over hun cookiesbeleid.

ksd150623FietsKarin
Dit is misschien niet de kleurrijkste of spectaculairste fiets in Midt-Troms. Maar het is mijn fiets, waar ik heel blij mee ben. Na ruim negen jaar hier eindelijk mijn oude Nederlandse fiets verruild voor een fiets waar op te fietsen valt ook als het helt.