Somby the Showman

Somby the Showman. Foto: Karin Swart-Donders/Dagreis.

Somby the Showman. Foto: Karin Swart-Donders/Dagreis.


Dus.
Het eerste vliegtuig vol met Britse chartertoeristen landde.
En toen waren er allemaal toespraken.
Van Even Hegbom, de oprichter van vakantiepark Målselv Fjellandsby, van staatssecretaris Roger Ingebrigtsen (Defensie) en minister Rigmor Aasrud (minister van Vernieuwing, Administratie, Kerk en ook nog Samen. Handelsminister Trond Giske had op het laatste moment afgezegd.).
En een lint was er ook, en een schaar, en toen was Bardufoss vliegveld ‘omgedoopt’ in Snowman International Airport.
En de burgemeester van Målselv benadrukte dat de naam Bardufoss heus niet verdwijnt, hoor, voor wie dat dacht. ‘Snowman’ is alleen een soort reclamenaam om nog veel meer toeristen op zoek naar noorderlicht en tochten met rendieren te lokken.
Kijk maar op Nytt i Nord voor een mooi verslag en korte interviews (Engels en Noors). Aasruds verhaal vind ik weinig overtuigend. Ze heeft gehoord dat de Samen ook zo leuk mee mogen doen met het toerisme, nou wat goed.

Zelf sprak ik met een andere “Samenminister”: joiker en muzikant Piera Jovnna Somby. Die kan echt een zaal, of een lavvu, op zijn kop zetten. Hij gaat dat vanavond ook weer doen in Målselv Fjellandsby.

1 thought on “Somby the Showman

  1. Karin

    Minister Trond Giske was er niet, zoals in een eerdere versie stond. Minister Rigmor Aasrud kwam in zijn plaats. Heb het aangepast.

Comments are closed.