Groot verkeersongeluk in Balsfjord

Vijf mensen overleden gistermiddag en minstens veertien raakten gewond na een groot verkeersongeluk in Noord-Noorwegen. Het speelde zich af in het Lavangsdalen, gemeente Balsfjord, tussen Nordkjosbotn en Tromsø. Een personenauto gleed naar de andere weghelft en raakte een bus, die vervolgens ook op de verkeerde weghelft terechtkwam en geraakt werd door een bestelwagen. Een andere personenauto raakte de bus en de bestelwagen oppervlakkig.
Twee van de inzittenden van de personauto, een vader en een zoon uit Melbu, kwamen om. De moeder en de 13-jarige tweelingzus werden gewond. Ook drie van de inzittenden van de bestelwagen kwamen om en de andere vier inzittenden zwaargewond. Dit waren leiders van afdelingen bij het Universiteitsziekenhuis Noord-Noorwegen op weg naar huis na een bijeenkomst in Tromsø. Collega’s dus van de ziekenhuismedewerkers die gistermiddag en -avond onder moeilijke omstandigheden hulp moesten verlenen. Kou, wind, slechte telefoondekking.
De chauffeur van de bus werd uit de voorruit geslingerd, maar lijkt niet zwaargewond te zijn. De bus zat vol met jongeren uit Alta op we naar een handbaltoernooi in Tromsø, sommigen van hen raakten lichtgewond. De inzittenden van de tweede auto zijn lichtgewond. Er is nog een derde personenauto betrokken bij het ongeluk, maar op welke manier begrijp ik niet.
Het is een van de grootste verkeersongelukken ooit in Noorwegen. In totaal waren er 64 mensen bij betrokken.
Hier een Engelstalig bericht van Views and News from Norway: Five killed in collision in Troms