Waar o waar?

Wie raadt waar deze foto vandaag is genomen?

Waar is dit? Foto: Karin Swart-Donders.

Waar is dit? Foto: Karin Swart-Donders.


Bonuspunten voor wie kan vertellen wat voor bijzondere connectie ik heb met deze plek.

Update 5 januari: Nou ja, ‘bijzondere connectie’, dat valt ook wel weer mee. De foto is genomen op de Spansdalsstigninga, niet ver van Tennevoll, je ziet het water van de Lavangenfjord. Ik was in oktober op weg naar de intensieve cursus Samisch in Tennevoll, toen ik even voorbij hier plotseling moest remmen voor een langzaam rijdende auto. Die was de weg op gekomen toen ik bezig was de heuvel op te rijden, ik had hem niet eerder gezien. Ik gleed uit en kwam naast de weg terecht in de sneeuw. Zowel ik als de auto waren ongedeerd, maar er moest wel een takelwagen aan te pas komen om de auto weer op de weg te krijgen.
Dit was voor het eerst dat ik zelf in de ‘grøfte’ reed. Als je rustig blijft gaat het meestal goed, zo weten mensen die het eerder hebben meegemaakt, en dat schijnt bijna iedereen hier met een rijbewijs te zijn. Dus nu hoor ik er eindelijk bij!