Van de top naar Nederland. WorldDrum onderweg.

Na Målselv zal nu Kikkerland naar een hoger spiritueel niveau worden getild. Gerard Remmerswaal is op weg terug naar Nederland. Vergezeld van zijn partner en de wereldtrommel. Hij ontving de ‘WorldDrum’ zondag op het Isogaisa-sjamanenfestival.

Gerard Remmerswaal ontvangt de wereldtrommel. Foto: Karin Swart-Donders.

Remmerswaal ontvangt de wereldtrommel. Foto: Karin Swart-Donders.


In 2006 had de Noorse Kyrre Gram ‘White Cougar’ Franck een visioen. Een trommel moest reizen van land tot land, van volk tot volk, van mens tot mens. De Samische Birger Mikkelsen maakte de WorldDrum, die werd ingewijd voor het parlementsgebouw in Oslo. Sindsdien reist-ie (ik moet eigenlijk zeggen: ‘Zij’) naar alle uithoeken van de wereld. Op al meer dan 350 plekken was het ding Zij het middelpunt van ceremonieën. Zo wil men aandacht vragen voor de kritieke toestand waarin Moeder Aarde verkeert. We moeten de relatie met Haar herstellen om katastrofes te voorkomen en het ‘levensweb’ te herstellen.
Kyrre Gram 'White Cougar' Franck en Morten Wolf Storeide met de trommel. Foto: Karin Swart-Donders.

Kyrre Gram 'White Cougar' Franck en Morten Wolf Storeide met de trommel.


Coördinatie doet de Noorse Morten Wolf Storeide. De trommel kwam uit Canada naar het Isogaisa-sjamanenfestival in Målselv. Zaterdagavond mochten alle deelnemers de trommel bespelen tijdens een ceremonie.
Er is vanaf komende zondag een flink aantal activiteiten in Nederland, voordat de WorldDrum in november koers zet naar Nieuw-Zeeland.
Hier is het programma in Nederland.

Sjamanenfestival in Målselv

Tags: , , ,

Comments are closed.